Annecake

Annecake

Linzeres korsárkák

2025. június 05. - Marianna Darabánt

Linzeres kosárkák

Hogy mi minden készíthető egy egyszerű linzertésztából, arra jó példa ez az egyszerű kis kosárka is.

Linzertészta hozzávalói:

- 35 dkg liszt

- 20 dkg porcukor

- fél tasak sütőpor

- 15 dkg margarin/vaj

- 1 csomag vaníliás cukor

- kevés tejföl

- 2 tojás

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. A margarint/vajat összemorzsoljuk a liszttel. Akkor lesz jó, ha már kissé összeáll, ekkor beletesszük a tojásokat és a tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, majd egy 10 perces pihentetés után vékony lapra nyújtjuk. Ha vastag lesz a tészta, ketté is vehetjük és fél ujjnyi vastagra nyújtjuk tovább. Nagyobb pogácsaszaggatóval (bármilyen mintázatú) kiszaggatjuk a tésztát. Egy muffinsütő formát megfordítunk és a hátlapjára, amibe a muffinokat sütjük, egyesével rásimítjuk, igazítjuk a kiszaggatott tésztát, úgy, hogy ha megsül ténylegesen kis kosárkákat kapjunk. Még nyersen villával megszúrkáljuk a tésztát, hogy jól átsüljön. Előmelegített légkeveréses sütőben 150-160 fokon kb 8 percig sütjük. 

Ha a kosárkák kihűltek, tetszőlegesen megtölthetjük bármilyen krémmel (akár puding, lekvár, vaníliás krém, citromkrém, joghurt, tejberizs, tejbegríz :) ) 

A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, szórócukorral, kakaóporral, fahéjjal, vagy akár olvasztott csokival is.

Gyors és egyszerű finomság, másnapra a tészta a krémektől felpuhul, nem marad száraz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annecake.blog.hu/api/trackback/id/tr9618882610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása